Dit kun je doen om je bedrijfsbus mechanisch te beveiligen

Bedrijfsbussen zijn enorm populair onder dieven. Diefstal komt dan ook helaas vaak voor, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan klussen die niet uitgevoerd kunnen worden, klanten die hun pakketten te laten krijgen en niet te vergeten, inkomstenderving. Het beveiligen van een bedrijfsbus is dus noodzakelijk. In dit blog vertellen we je wat je kunt doen om je bedrijfsbus mechanisch te beveiligen, dus met sloten die je handmatig kunt vergrendelen.

Versnellingsbakslot

Versnellingsbaksloten zijn één van de meest effectieve manieren om je bedrijfsbus tegen diefstal te beschermen. Het versnellingsbakslot blokkeert de versnellingspook waardoor schakelen bijzonder lastig wordt.

Je activeert het slot met een sleuteltje en nadat je op de plaats van bestemming bent aangekomen verwijder je de sleutel weer waardoor het slot op slot gaat. Met de sleutel in de hand weet je dus altijd dat je het versnellingsbakslot hebt geactiveerd. Een fijne gedachte.

Motorkapslot

Onder de motorkap bevinden zich allerlei waardevolle onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de accu. Dieven die niet zozeer de bedrijfsbus willen stelen, maar het hebben gemunt op je waardevolle onderdelen richten zich dus met name op het openbreken van de motorkap.

En laat het nu net het geval zijn dat het standaardslot waarmee de motorkap is beveiligd relatief eenvoudig is open te breken, waardoor dieven vrij eenvoudig hun slag kunnen slaan. Dat wil je niet. En dat hoeft ook niet, want met een motorkapslot blokkeer je de motorkap nadat dieven het standaardslot hebben opengebroken. Op die manier kunnen ze niet bij de waardevolle onderdelen komen en zullen ze hun geluk sneller elders gaan zoeken.

Laadruimtebeveiliging

Wanneer je waardevolle spullen in je bedrijfsbus laat liggen zoals pakketjes voor klanten of gereedschap om je klussen mee uit te voeren, is laat ruimtebeveiliging een absolute noodzaak. Met laadruimtebeveiliging worden er sloten op de toegangsdeuren van de laadruimte gemonteerd. Je kunt de sloten vanuit de bestuurderscabine bedienen. 

Met een druk op de knop kun je de sloten op slot en van slot halen. Belangrijk bij laadruimtebeveiliging is dat je in het geval je ramen hebt deze met raamroosters beveiligd. Want goede sloten op de deuren is niet effectief genoeg als dieven vervolgens je ramen inslaan en alsnog de laadruimte kunnen betreden.

OBD beveiliging

Met OBD beveiliging wordt er een slot op de OBD stekker gemonteerd zodat inbrekers niet zomaar de software van je bus kunnen bereiken en vervolgens nieuwe sleutels kunnen inlezen. OBD beveiliging is dus een zeer goeie manier om je bedrijfsbus extra te beveiligen.

Combineer diverse sloten en vraag een korting

Het beveiligen van je bedrijfsbus is noodzakelijk, maar het is niet goedkoop. Dus als ondernemer moet je het slim aanpakken. Bijvoorbeeld door in één keer meerdere sloten te laten monteren. In dat geval kun je namelijk vaak een korting krijgen op de montagekosten en soms ook nog op de aanschafkosten van de sloten.

Bij wie kun je terecht voor het beveiligen van je bedrijfsbus?

Ons advies is om je bedrijfsbus alleen door een gespecialiseerd bedrijf te laten beveiligen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Busbeveiligers uit Waddinxveen. Dit bedrijf is dagelijks in de weer met het beveiligen van bedrijfsbussen en weet dus als geen ander hoe ze de sloten op de juiste manier moeten monteren. Wil je liever bij een bedrijf bij jou in de buurt het werk laten uitvoeren? Google dan even op een busbeveiliger plus je plaatsnaam en je krijgt de dichtstbijzijnde specialisten te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *